De Muziekspeeltuin

Wat doen jullie nog meer?

De Muziekspeeltuin doet nog veel meer. Hieronder een opsomming van onze workshops en activiteiten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Maak je eigen instrument in een halfuur!
Een drumdoos, tiktok, klepper, schudder of een schuiftoeter. Allemaal instrumenten waar je meteen op kunt spelen. Iedere workshop wordt afgesloten met een klein optreden.
Wij brengen voorbewerkte materialen mee. 

Leeftijd: 4 - 12 jaar

2. We maken een orkest
Wij brengen een heleboel houten instrumenten mee. Samen met de kinderen maken we een orkest. We spelen, trommelen, blazen en rollen. Het wordt één groot muzikaal feest!

Duur: ± 60 minuten
Leeftijd: 4 - 12 jaar

3. Muziek zonder beperking
Ook met kinderen met een verstandelijke of lichamelijk beperking maken we muziek. Wij brengen een heleboel houten instrumenten mee. Samen met de kinderen maken we een orkest. We spelen, trommelen, blazen en rollen. Het wordt één groot muzikaal feest.

Duur: ± 60 minuten
Leeftijd vanaf 6 jaar

4. Opa Olifant gaat op reis
Een muzikaal prentenboek voor de kleinste kinderen. Opa Olifant komt met zijn kruiwagen vol dieren elke keer op een andere plek terecht. Overal waar opa komt gebeuren er dingen die geluid maken. En die geluiden maakt hij samen met de kinderen.

Duur: ± 30 minuten
Leeftijd 3 - 6 jaar

5. Workshop slagwerk
De workshop Djembé en/of Cajon is gericht op lekker trommelen en kennismaken met diverse vormen van slagwerk. Maar we gaan natuurlijk ook iets leren! In de workshop wordt gewerkt met Djembé (Afrikaanse trommel), Cajon (houten kistje), drumstokken en diverse houten geluiden- en percussieobjecten van Tutti Timbri.

Duur: ± 60 minuten
Leeftijd 6 - 12 jaar